Deputatul romanilor-americani Mircea Lubanovici acuza Guvernul Ponta de exilarea romanilor din diaspora

Posted on Updated on

Deputatul din diaspora Mircea Lubanovici a protestat intr-o scrisoare publica adresata Guvernul Ponta pe data de 19 august fata de intentia acestuia de a scoate romanii din diaspora de pe listele electorale, catalogand aceasta actiune ca “o nouă exilare a românilor din diaspora, la fel cum a făcut și regimul comunist”.

“În calitate de cetățean român din diaspora, precum şi de reprezentant al românilor din colegiul 3 diaspora în Parlamentul României, îmi exprim totalul dezacord față de intenția exprimată de mai mulți reprezentanți ai Guvernului de a exclude cetățenii români din diaspora de pe listele de vot”, si-a inceput deputatul Lubanovici scrisoarea sa.

In opinia sa “excluderea cetățenilor români din diaspora de pe listele electorale reprezintă nu doar o încălcare a legii și a hotărârilor Curții Constituționale, dar denotă o desconsiderare totală și o sfidare a românilor din afara granițelor țării”.

Deputatul considera ca un roman plecat din tara nu este “cu nimic mai putin roman decat un alt cetatean care a ramas in tara”.

Acesta le aduce aminte guvernantilor ca multi romani nu au plecat de bine ce le-a fost in Romania, ci cei din perioada comunista au plecat in exil, iar cei de dupa revolutie au plecat sa isi caute un rost ori sa isi ajute familiile din tara.

“Intenția Guvernului de a-i exclude pe aceștia de pe listele de vot reprezintă o nouă exilare a românilor din diaspora, la fel cum a făcut și regimul comunist”, a spus acesta.

Deputatul Lubanovici atrage atentia asupra procesului nedemocratic initiat de Guvernul Ponta prin schimibarea regulilor sub care s-a organizat referendumul, schimband listele de votanti dupa ce procesul electoral s-a incheiat. Aceasta “este o acțiune nedemocratică care a atras deja criticile cancelariilor occidentale. Continuarea acestei atitudini de sfidare a statului de drept și a principiilor democratice va avea efecte negative asupra României și a tuturor românilor, indiferent unde locuiesc”, a spus deputatul Lubanovici.

“Mă adresez public solicitându-vă să opriți acest atentat la democrația din România și divizarea poporului român”, a continuat Lubanovici.

Acesta si-a incheiat scrisoarea spunand ca “vă solicit în termenii cei mai categorici să păstrați românii din diaspora pe listele de vot și să-i includeți în numărul total de cetățeni români cu drept de vot, așa cum a cerut și Curtea Constituțională”.

Mircea Lubanovici este unul dintre deputatii diasporei in Parlamentul Romaniei si reprezinta romanii din Statele Unite, Canada si Australia. Doua alte organizatii romanesti din Statele Unite au protestat deja fata de intentia Guvernului Ponta de a-i exclude pe romanii din diaspora de pe listele electorale.

Mircea Lubanovici - Protest Guvern Ponta - 19 august 2012
Mircea Lubanovici – Protest Guvern Ponta – 19 august 2012
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s