Romanii-americani solicita ridicarea imunitatii deputatului Gheorghe Coman prins ca a luat mita

Posted on Updated on

Deputatul Gheorghe Coman (PC) a fost prins pe data de 19 decembrie in flagrant ca a luat mita, insa nu poate fi arestat pentru ca are imunitate parlamentara.

Un grup de romani-americani a initiat demersul de mai jos prin care ii cer dl. Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, sa supuna la vot de urgenta ridicarea imunitatii parlamentare a acestui infractor.

Scrisoare poate fi semnata la adresa: Semnati pt ridicarea imunitatii deputatului Gheorghe Coman prins ca a luat mita

http://www.petitionbuzz.com/petitions/faraimunitateparlame

deputatul gheorghe coman - mita

19 decembrie 2013

Camera Deputatilor
Palatul Parlamentului
str. Izvor nr. 2-4, sect. 5, Bucureşti

Catre Domnul Valeriu Zgonea
Presedintele Camerei Deputatilor

Stimate Domnule Presedinte,

Am aflat cu stupoare despre inca un deputat – Gheorghe Coman (PC) – suspectat de grave fapte de coruptie, prins in flagrant pe data de 19 decembrie de catre DNA in timp ce lua mita, dar care nu a putut fi prezentat in fata judecatorilor pentru arestare preventiva deoarece se bucura de imunitate parlamentara.

Va solicitam, in consecinta, sa faceti toate demersurile necesare discutarii de urgenta a acestui caz in Comisia Juridica si sa supuneti la vot in Camera Deputatilor ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman (PC), astfel incat acesta sa poata fi cercetat la fel ca oricare alt cetatean asupra caruia exista dovezi ca ar fi infaptuit o fapta penala.

Chiar daca Statutul Parlamentarilor prevede, pentru ridicarea imunitatii, un termen de 8 zile pana la votul in plen (3 zile pentru redactarea raportului Comisiei Juridice si 5 zile pentru votul in plen), acesta este un termen maximal care nu impiedica legiutorii sa ia decizia ridicarii imunitatii acestui deputat chiar si in plenul din 20 decembrie.

Prezenta in Parlamentul Romaniei, la inceputul noului an, a acestui deputat prins in flagrant pentru luare de mita ar fi inca o pata neagra pe aceasta institutie in care romanii cred din ce in ce mai putin.

Un vot urgent de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman este necesar si pentru recredibilizarea Romaniei pe plan extern, dupa ce cancelariile occidentale au acuzat la unison votul din 10 decembrie din Camera Deputatilor, cand s-a aprobat modificarea Codului Penal astfel incat politicienii sa fie si mai greu de anchetat pentru coruptie. Unul dintre cei care au votat pentru modificarea Codului Penal in acest sens a fost si deputatul Gheorghe Corman.

Va solicitam de asemenea ca, in sedinta din plen cand se va vota ridicarea imunitatii parlamentare a acestui deputat, sa se resupuna la vot ridicarea imunitatii parlamentare a tuturor deputatilor pentru care s-au trimis astfel de solicitari de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a se putea incepe cercetarea penala a acestora.

Nu in ultimul rand, va solicitam ca votul pentru ridicarea imunitatii acestor parlamentari sa se faca la vedere, astfel incat sa stim si noi cine a votat pentru sau impotriva ridicarii imunitatii.

Cu stima,

Semnatarii

******************************************

Pentru a semna petitia, click aici: http://www.petitionbuzz.com/petitions/faraimunitateparlame

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s