Mii de romani ii cer Secretarului american John Kerry sa sprijine lupta impotriva coruptiei si statul de drept in Romania

Posted on Updated on

Secretarul de Stat John Kerry
Secretarul de Stat John Kerry

 

Printr-o petitie care se raspandeste viral pe internet, peste 1000 de romani – pana in acest moment – ii cer Secretarului de stat american John Kerry sa sprijine lupta impotriva coruptiei si pentru statul de drept in Romania.

http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro

“Va scriem in numele multor romani-americani si romani din jurul lumii sa va multumim pentru ca ati trimis-o pe Subsecretara Victoria Nuland in Romania pentru a discuta cu inalti oficiali guvernamentali despre intarirea statului de drept in Romania”, au spus romanii-americani in deschiderea scrisorii lor.

Initiatorii scrisorii catre Secretarul Kerry afirma ca politicienii romani au incercat sa incalce statul de drept incercand sa-si voteze o supra-imunitate care sa puna autoritatile in imposibilitatea sa-i ancheteze pentru coruptie. Mai mult, au spus acestia, politicienii romani au incercat sa treaca o lege care sa gratieze politicienii corupti aflati sub urmarire sau deja arestati.

Aceste incercari de subminare a statului de drept “ne ingrijoreaza profund atat pe noi cat si pe familiile noastre din Romania”, au spus romanii-americani.

Exista multe exemple in lume care ne arata ca nici o tara nu poate oferi o viata si un viitor bun cetatenilor ei daca este condusa de o clasa politica corupta care doreste sa fie deasupra legii. “Acest lucru este exact ceea ce o grupare majoritara din politica romaneasca doreste sa faca”, i-au spus romanii-americani Secretarului Kerry.

“Dorim o Romanie in care fiecare este egal in fata legii indiferent de pozitia sociala sau politica”, au spus acestia.

“Impartasim aceleasi ingrijorari ale Departamentului de Stat despre cele intamplate in Romania si sprijin pozitia exprimata de Ambasada Statelor Unite in Romania si la OSCE pe aceasta tema”.

Va solicitam, de aceea, sa puneti o si mai mare presiune pe oficialii romani sa respecte separarea puterilor in stat, statul de drept si independenta justiei in Romania“, au spus romanii-americani in concluzia scrisorii lor.

In cateva ore dupa postarea ei pe internet, scrisoarea a obtinut peste 500 de semnaturi on-line, iar numarul creste continuu.

Initiatorii acestui demers fac un apel la toti romanii care s-au saturat de coruptia din Romania sa co-semneze aceasta scrisoare, sa-i dea share pe Facebook sau sa o trimita pe email invitandu-i si pe altii sa o co-semneze.

“Este momentul sa aratam Departamentului de Stat si lumii intregi ca si noua, romanilor, ne pasa de eradicarea coruptiei din Romania, nu numai occidentalilor”, au declarat initiatorii acestui demers.

Intreaga scrisoare, impreuna cu lista de semnatari poate fi accesata la adresa: http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s